Близки на убити излязоха на протест пред парламента (видео) - 24novini.bg

Близки на убити излязоха на протест пред парламента (видео)

Родители на убити излязоха на мирен протест пред Народното събрание. Нинова отиде при тях. 24новини
18.09.2019 | 09:58
(1 глас)

Близките и родителите на жестоко убити излязоха на протест пред Народното събрание тази сутрин. Те искат спешни промени в Наказателния кодекс в частта за тежки престъпления. 

 

 

Исканията на протестиращите са общо 11, сред които отпадане на намаляването на присъдата с 1/3. 

Хората ще внесат и подписка, която е инициирана от роднините на 7-годишната Кристин, която беше убита и изнасилена в Сотиря. 

"Искаме да кажем на народните представители и управляващите, че трябва да променят законите, за да не сме разочаровани. Искам смъртно наказание за убиеца на Криси, но нямаме такъв закон", заяви бабата на седемгодишното дете. 

В протеста се включиха и родителите на Дарина, която беше убита заедно с детето си. 

"Очаквам доживотен затвор без право на замяна за убиеца", категорична е майката на Дарина Ваня Министерска. 

В протеста се включиха и близките на Вероника, която преди четири години беше ограбена и убита от рецидивист във Велико Търново. Бащата на момичето заяви пред медиите, че иска промени в Наказателния кодекс, защото в момента убиецът на дъщеря му е в затвора, но ще бъде с намалена присъда поради добро поведение. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отиде при протестиращите и заяви, че са внесени предложения за промени в Наказателния кодекс. Народни представители от ВМРО също отидоха при протестиращите родители.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...