Технологии, иновации - 24novini.bg
Технологии, иновации - 24novini.bg

Веселина Петрова

13 компании са заявили желание да участват в конкурса за строежа на АЕЦ „Белене”. Седем от тях са заявления от компаниите, които желаят да участват като стратегически инвеститор в бъдещия проект. Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова на брифинг, съобщи БГНЕС.

Волен Сидеров ще се кандидатира за кмет на София и изключва сътрудничество с досегашните си партньори то НФСБ и ВМРО.Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров пред NOVA по повод на изказването на депутата от ВМРО Искрен Веселинов, че ВМРО нямат против да имат общи кандидатури по места.

 На 20 август хороскопът вещае здравословни проблеми за Близнаците, труден ден за Лъвовете, Скорпионите са влюбени като деца, а Раците са разсеяни и не им се работи.

След жестокото убийство на Кристин, от ВМРО поискаха химическата кастрация като наказание за педофилия и други сексуални извращения.

На 21 август изтича крайният срок за подаване на оферти в търга за почистващи фирми, обявен от Столичната община. Обществената поръчка е за 436 млн. лв. с ДДС и е със срок пет години.

Рекордно ниски са лихвите на българския банков пазар. А тенденцията е да падат още. За покупка на ново жилище някои банки вече отпускат ипотека с лихва под 3%, а потребителски заеми все по-често може да се договорят под 6%.

Общината планира да построи в квартал "Тракия" 5-етажен блок, в който ще се настаняват социално слаби хора. Жилищата се изграждат по проект, финансиран от Оперативна програма "Региони в растеж". Хората в квартала обаче не са съгласни с новия строеж.

На 20 август ще преобладава слънчево и топло време. А следобедът ще бъде дори горещ. Ще духа слаб вятър. Максималните температури ще бъдат между 31 и 35 градуса.

Новите веществени доказателства са намерени около 20 часа снощи, съобщи Нова телевизия. Не се знае дали става дума за трето тяло, или са останки от вече намерените две тела на мъж и жена.

Още един свинекомплекс в русенска област е заразен с африканска чума, потвърдиха от Българската агенция за безопасност на храните. Той се намира в село Караманово и в него се отглеждат 4500 прасета.

Напрежение и протести в Югоизточна Турция предизвика отстраняването на трима кметове от прокюрдската Демократична партия на народите. Тримата са избрани на местните избори през март с категорично мнозинство.

В България има общо 4 милиона жилища. Над 20 хиляди от тях са в сгради, които са стари и зле поддържани. Затова трябва да се направи обследване, което да каже какво по сградите се е амортизирало. Проверяват се всички елементи на сградата - електрическа инсталация, ВиК, здравина на материала, енергийна ефективност и сеизмичната устойчивост.

Страница 1 от 16
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...