Технологии, иновации - 24novini.bg
Технологии, иновации - 24novini.bg

Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) е наложила глоба от 1 млн. лв. на Банка ДСК ЕАД по GDPR (Общия регламент за защита на личните данни). Тя е за неправомерно разкрити и достъпени от трети лица лични данни на общо 33 492 клиенти на банката в 23 270 кредитни досиета, се казва в официално съобщение на регулатора.

Девет месеца след влизането в сила на GDPR в Европейския съюз са наложени глоби в размер на почти 56 млн. евро (55,955 млн. евро). Това се казва в доклад на Европейския комитет за защита на личните данни към ЕП.

 

Американският технологичен стартъп Uber Technologies Inc. ще плати 148 млн. долара за уреждане на искове, свързани с мащабното изтичане на личните данни, което разкри личната информация на повече от 25 млн. американски потребители.

От днес влиза в сила новият европейски регламент за защита на личните данни (GDPR). Новите правила за компаниите и организациите, които оперират с лични данни, са различни и са повече правила, отколкото строги задължения=

 

От днес влиза в сила новият европейски регламент за защита на личните данни (GDPR). В поредица от статии ще разясним какви са правата на гражданите и на компаниите, във връзка с новия регламент.

 

В студиото на сутрешния блок на БНТ председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов коментира новият регламент на ЕС за защита на личните ни данни.

 

Twitter препоръча на своите 330 милиона потребители да сменят паролата си като предпазна мярка, след като бе открит бъг в системата, заради който във вътрешен лог са се събирали некодирани пароли, съобщиха световните информационни агенции.

Популярното чат приложение WhatsApp вдигна прага на възрастта за ползване от 13 на 16 години. Мярката вероятно ще обезсърчи голяма част от тийнейджърите, но е създадена с цел да ги предпази от евентуални заплахи за сигурността им - като кибер педофилия или злоупотреба с личните им данни. 

Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...