Honda показа електробъги от бъдещето - 24novini.bg

Honda показа електробъги от бъдещето

Honda показа електробъги от бъдещето на изложението във Вегас Honda показа електробъги от бъдещето на изложението във Вегас
13.01.2020 | 23:25
(1 глас)

Тези дни в Лас Вегас се състоя изложението за технологии CES-2020, в рамките на която най-големите компании в сферата на технологиите представят вижданията си за автомобилите на бъдещето. 

Всички са обединени от една мисъл: транспортът непременно трябва да работи с електричество. 

Модата в автомобилостроенето вече са електромобилите. Твърдо.

В последно време да се създават електрически автомобили е все по-популярно решение сред големите компании.

След успеха на смартфона като мегапродукт маркетолозите започнаха да търсят друго устройство, което всички да имат, но може да бъде кардинално модернизирано.

След успеха на Тесла стана ясно, че това устройство е автомобилът. Усилията на компаниите излизат далеч извън рамките на внедряването на нови датчици или системи за автомобили "без шофьор".

Тази година на изложението бяха представени редица ярки варианти за дизайн на новите коли. 

Японската компания "Хонда" представи концептуален електромобил, който напомня крушка. 

Колата прилича на бъги и има минимум интерфейс за управление. Тя няма педали или пълноценно кормило: всичко е заместено с диск за управление, който ще реагира на действията на шофьора, само обаче ако ги сметне за безопасни.  

В "Хонда" са убедени, че в бъдеще няма да е рационално управлението на колите да се доверява на хората. В компанията се надяват, че следващите поколения шофьори няма да са заинтересовани да шофират, а още повече да губят своето време да се обучават на такова. 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...