Прокуратурата разпитва личния лекар на починалия 3-годишен Алекс - 24novini.bg

Прокуратурата разпитва личния лекар на починалия 3-годишен Алекс

В Народното събрание Цацаров обяви, че записи от телефоните на родителите на детето, което почина след обикаляне на три болници, могат да допринесат за установяване на обективната истина. В Народното събрание Цацаров обяви, че записи от телефоните на родителите на детето, което почина след обикаляне на три болници, могат да допринесат за установяване на обективната истина. Архив
22.11.2019 | 10:00
(0 гласа)

Прокуратурата ще разпита и личния лекар на 3-годишното дете, което почина, след като беше местено в три болници. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в Народното събрание. 

 

 

"Ще се изземат документи и данни от проведените предни лечения и изследвания преди посещаване на здравните заведения",

обясни той. 

По думите му действията по разследването продължават и в момента и досега е иззета документацията по случая от трите лечебни заведения, през които е минало детето - Педиатричната болница, "Лозенец" и "Пирогов", както и тази от "Пирогов" за аутопсията.

 

"Проведени са разпити на родителите на детето, както и на други лица", каза още Цацаров.

От родителите са иззети записи от телефоните им от болниците. Според Цацаров те биха допринесли за изясняване на обективната истина. 

Следват разпити на медицински специалисти в трите здравни заведения и назначаване на съдебно-медицинска експертиза.

"Уточнява се съставът на вещите лица, както и гаранцията, че това ще са много компетентни специалисти всеки в своята област, но нека от този случай да не правим извод за качествата на всички, които упражняват лекарската професия, защото те заслужават уважение, в същото време да кажем, че ще бъдат положени максимални усилия за изясняване на обективната истина", обясни главният прокурор.


0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...