Тройно повече роботи ще се произвеждат от 2020 г. - 24novini.bg

Тройно повече роботи ще се произвеждат от 2020 г.

Роботи вече посрещат на рецепциите на хотели Роботи вече посрещат на рецепциите на хотели
10.11.2019 | 22:40
(0 гласа)

Предполага се, че роботите ще поемат 45% от производствените работи през 2020 г., което ще утрои сегашните количества, базирайки се на технологичния пробив и по-силното сътрудничество с чужбина, заявиха експерти на Световната среща на върха за сензорни технологии.

 

 

Около 13 технологии, като облачни мрежи, интернет на нещата и изкуствен интелект, ще помогнат за

ускоряването на пълната дигитализация на производствения сектор,

каза Чън Сянли, член на Националната академия по инженеринг на САЩ по време на откриването на срещата в гр. Джънджоу, провинция Хънан.

Над 150 компании и научноизследователски институти от страната и чужбина,

сред които Siemens, Microsoft, и Китайската национална петролна корпорация, представиха най-новите си постижения в иновациите на изкуствения интелект, промишлените роботи и сензорни приложения. В ерата на информацията сензорите играят важна роля за насърчаването на индустриалната трансформация, модерната отбрана и по-добрия живот.

Интелигентните сензори са важна част от технологиите за отбрана като дронове, ракети, военни превозни средства, особено системите за вътрешна и външна сигурност, твърдят китайските експерти.

Производството на индустриални роботи в Китай достигна 148 000 броя през 2018 г., което е 38% от общия им брой в света. Прогнозите на Международната федерация по роботика са до 2021 г. роботите в Китай да бъдат повече от 130 на 10 000 души.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...