Самолет изпълни супер кратък редовен полет от 9 минути - 24novini.bg

Самолет изпълни супер кратък редовен полет от 9 минути

Самолет изпълни супер кратък редовен полет от 9 минути между две държави Самолет изпълни супер кратък редовен полет от 9 минути между две държави
09.11.2019 | 18:00
(0 гласа)

Qatar Airways изпълни редовен полет между два града, който отне... девет минути. Базираната в Доха авиокомпания изпълни товарен полет между Маастрихт в Холандия и Лиеж в Белгия, които са на разстояние от само 38 км.

 

 

На 3 ноември Boeing 777 излетя от Маастрихт за Лиеж, според данни на Flight Radar. Полетът отне под 10 минути.

След това самолетът отлетя за Мексико Сити, съобщава Independent. Обикновено полет QR8173 лети от Доха до Лиеж и след това за Мексико, но клиент в Маастрихт иска товарът да бъде оставен там, съобщава One Mile At A Time.

Говорителят на Qatar Airways потвърди пред The ​​Independent: „Пистата в Маастрихт не е достатъчно дълга, за да може самолетът да излети за Мексико веднага след това. Следователно той трябва да лети до Лиеж, където има писта за полети на дълги разстояния, за да може да продължи с пълно натоварване и резервоар.“ Има още един подобен полет, насрочен за неделя, 10 ноември, според платформата за полетни данни.

Това не е първият супер кратък редовен полет.

През март British Airways стартира полет от Бахрейн до Дамам в Саудитска Арабия, който изминава разстояние от едва 86 км. През май Emirates стартира най-краткия полет в света с Airbus A380 от Дубай до Маскат в Оман. Разстоянието между двата града е само 340 км.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...