Запечатаха барокамерата, в която почина матрос - 24novini.bg

Запечатаха барокамерата, в която почина матрос

В барокамерата почина матрос, сега е запечатана В барокамерата почина матрос, сега е запечатана Кадър: NOVA
07.11.2019 | 23:43
(0 гласа)

Военноокръжната прокуратура в Сливен започна разследване за причините за инцидента с матрос Спас Пенев, който вчера почина в барокамера във Варненската военноморска болница по време симулация на водолазно спускане. Причините за нещастния случай могат да бъдат три, съобщи NOVA.

Основните версии, които се разследват, са

техническа неизправност на барокамерата, заболявания на матроса и нарушения на екипа

преди и по време на изследването.

Това е единствената барокамера у нас, която е сертифицирана за тренировки на водолази от флота. Тя обаче се използва и за лечение на различни заболявания.

Заради разследването барокамерата вече е запечатана.

Разпитани са другите трима матроси, които са били в барокамерата по време на учението, както и лекаря - началник на отделението по хипербарна и морска медицина и оператора на барокамерата.

"Ако имаше нарушение на режима и другите щяха да имат поне някакви облаквания. Те нямат оплаквания.

Тоест аз изключвам декомпресионната болест като причина за смъртта. 12:20 баротравмата също е възможна причина, но той щеше да има някакви оплаквания. Трябва да има кървави храчки и други", каза полк. д-р Петър Ганчев - първият лекар, въвел у нас, лечението с барокамера.

"Д-р Ганчев заяви също, пред БНТ, че годишните прегледи, през които преминават военнослужещите, са подробни и няма как сериозно заболяване на матрос Пенев да не е отразено в тях. Възможно е причина за смъртта да бъдат едни тежки ритъмни нарушения, които да доведат до сърдечен стоп и да доведат до смърт", посочи също той.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...