Ще представят първия български спортен е-автомобил - 24novini.bg

Ще представят първия български спортен е-автомобил

От "Кинетик" не дават подробности за автомобила, единствено публикуват негови снимки. От "Кинетик" не дават подробности за автомобила, единствено публикуват негови снимки.
19.09.2019 | 21:40
(0 гласа)

На 10 октомври тази година в София ще бъде представен първият български спортен електрически автомобил, създаден от компанията Кинетик. 

 

 

Представянето ще бъде публично. Събитието ще събере бизнесмени, предприемачи, авто ентусиасти и почитатели на електрическите автомобили. 

От фирмата от Варна обаче все оше не дават информация за колата. Публикуват единствено снимки на отделни елемнти от нея.

 
 
 
"Повече от година работим върху колата и върху нейния софтуер. Време е да покажем какво сме постигнали", споделя единият от основателите на фирмата "Кинетик". 
 
 
"С този проект доказваме, че в България могат да се правят електрически автомобили и то на възможно най-високо ниво", допълва той.
 
 
 
Създателите на автомобила разкриват, че работят върху още няколко проекта. Единият от тях има за цел да внедри технология от Формула 1 в масов лек автомобил.
 
 
0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...