Alibaba с нов сайт, купува още компании - 24novini.bg

Alibaba с нов сайт, купува още компании

Alibaba има нов сайт след сделката за 2 млрд. долара Alibaba има нов сайт след сделката за 2 млрд. долара Alibaba.com
07.09.2019 | 11:03
(1 глас)

Alibaba Group се договори да придобие подразделението за електронна търговия Kaola на китайската компания за игри NetEase за 2 млрд. долара, като прибавя платформа, специализирана в снабдяването с луксозни стоки от чужбина на местни клиенти, предава Ройтерс.

Alibaba, която се стреми към нови двигатели на приходите, тъй като електронната търговия в Китай навлиза в зряла фаза,

ще инвестира също 700 млн. долара в миноритарен дял от подразделението за стрийминг на музика на Netease,

като отправя предизвикателство към лидера на китайския пазар Tencent Music.

Сделката за Kaola и инвестицията в компанията за стрийминг на музика са израз едновременно на дефанзивен подход за предотвратяване на възможността нишови играчи с потенциал за растеж да попаднат в ръцете на конкуренти в областта на електронната търговия като Pinduoduo и гъвкавостта на Alibaba във възприемането на нови стратегии.

Kaola, която беше създадена от NetEase през 2015 г., се насочва агресивно към купувачи в Китай,

като предлага продукти от водещи брандове като Gucci, Shisheido и Burberry.

В повечето случаи тя получава стоки директно от доставчици и ги препродава на клиенти. Китайските клиенти съставляват над 45% от продажбите в сектора на луксозните стоки по света и допринасят значително за растежа с между 4% и 6% на продажбите на луксозни аксесоари, дрехи и козметика тази година.

Много от компаниите за луксозни стоки вече инвестират на доходоносния пазар за търговия на дребно в азиатската страна, като отварят магазини в големи градове, подписват договори с местни звезди като лица на бранда им и си партнират с Tmall, за да продават стоки с надеждата да компенсират спада на продажбите заради намаляването на броя на китайските туристи, пазаруващи в САЩ.

Придобиването на Kaola ще засили достъпа на Alibaba до заможни китайски купувачи,

които носят над една трета от приходите в сектора на луксозните стоки в света на фона на забавянето на онлайн продажбите у дома.

Онлайн продажбите на дребно в Китай нараснаха със 17,8% през първото полугодие на 2019 г. спрямо 32,4% година по-рано, сочат данни на правителството.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...