И Туитър призна за нерегламентирано ползване на лични данни - 24novini.bg

И Туитър призна за нерегламентирано ползване на лични данни

Социалната мрежа Туитър призна за изтичане на лични данни и се извини Социалната мрежа Туитър призна за изтичане на лични данни и се извини
07.08.2019 | 22:00
(0 гласа)

„Вярвате, че следваме вашия избор, но този път се провалихме. Извиняваме се за това и предприемаме мерки, за да сме сигурни, че няма да повторим такава грешка“.

Това се казва в съобщението, публикувано от ръководството на "Туитър".

По този начин социалната мрежа призна и публично се извини, че личните данни на някои от потребителите й са използвани без разрешение в продължение на около година.

От "Туитър" уточняват, че ако потребителите са проявили интерес в социалните медии към реклама за мобилно приложение и след това по някакъв начин са взаимодействали с това приложение (например, са го инсталирали), може да са били разкрити някои техни данни, дори и ако те не са заявили изричното си съгласие за това, съобщава ТАСС за позицията на "Туитър".

Проблемът съществувал от май 2018 г.  Освен това от септември м.г. "Туитър" показва на потребителите реклами

въз основа на предположения за типа на тяхното мобилно устройство, без да ги пита за разрешение за обработка на такава информация.

От компанията успокояват, че пароли, имейл акаунти и друга подобна информация не са прехвърлени на трети страни. "Туитър" не е наясно колко от потребителите са засегнати.

На 5 август т.г. социалната мрежа е установила и отстранила проблема.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...