Кой поръча на Ананиев да стъпи на мината "Манолова" - 24novini.bg

Кой поръча на Ананиев да стъпи на мината "Манолова"

Политическа поръчка прозира зад необяснимото отворено писмо на кроткия министър срещу Манолова Политическа поръчка прозира зад необяснимото отворено писмо на кроткия министър срещу Манолова
12.06.2019 | 17:25
(1 глас)

Здравният Министър Кирил Ананиев стъпа на мината "Мая Манолова". И мината гръмна. По класическия начин. Въпросът е обаче, кой "поръча" омбудсмана на бившия й съпартиец.

 

Първо, Ананиев в лично качество зле прецени, че е безопасно с рейтинг от 3,35 % да се конфронтира с Мая Манолова, чийто рейтниг е над 60%.

И то на полето на протестите на медицинските специалисти, които от зимата са ежеседмично под неговия прозорец. Не под този на Манолова.

Второ, написа й отворено писмо, сякаш е неправителствена организация, а не министър с власт и пари. В писмото се хвали с деблокирани 50 млн. лв. от резерва на НЗОК за клиничните пътеки, но като финансов заместник- министър в 7-8 правителства знае, че на фона на пропагандата с бюджетия излишък от 3 млрд. лева и скандалните имоти на ГЕРБ от "Апартаментгейт", жестът с 50 млн. лева няма как да предизвика благодарност в населението. На никой не му се благодари на ГЕРБ след апартаментите с асансьора на Цветанов.

Трето, изпълни политическа поръчка

да стане камикадзе на правителството срещу рейтинговия омбудсман Манолова,

която очевидно посяга на властта в София. А до изборите няма време. Тази политическа поръчка всъщност е коварна лично спрямо него, защото не министър на ГЕРБ, а министър на "червените", какъвто е Ананиев, следваше да удари по Манолова.

За пропусналите този сюжет припомняме:

Вчера Ананиев написа отворено писмо на омбудсмана, че "не иска от нея извинения за хаоса, който тя била създала в здравната система". Тонът на писмото беше откровено конфронтационен - нещо, което не е в стила на комуникация на иначе спокойния министър.

Тази рязка промяна в публичността му е очевидно продиктувана от партийно поръчение, което е трябвало да изпълни. Иначе остава необяснима. И за да не бъдат забърквани министрите на Борисов, политическата поръчка за удар по Манолова се дава на бившия съпартиец на Манолова - Кирил Ананиев (който не е от "нашите"). Напълно в стила на Борисов.

В резултат Манолова днес, разбира се, отговори на министъра, че той и тези като него са слуги на народа (както каза и Слави Трифонов, впрочем) и обеща, че "няма да ги остави на мира и няма да им даде и един ден почивка", докато не решат проблемите на работещите в здравната система.

Изводите:

ГЕРБ поръчаха Манолова, но поръчката бе зле изпълнена от възможно най-неподходящия за мокри поръчки миролюбив министър. Той се престара, защото няма опит в "мокрите поръчки". А пресцентърът му е умилително лишен от политически рефлекс.

Манолова знае, че е поръчана и даде знак на Борисов, че е готова да отвръща на удара -

първо премерено удря през пръстите по изпълнителя на поръчката, но после кой знае в кого ще се прицели.

Ананиев си го получи, но той беше само предястието. Пробният опит на Борисов - Кирил Ананиев - чрез който трябваше да се изследва силата на юмрука на Манолова, не е фактор. Фактор е самият Борисов.

Предизборната кампания за кмет на София е открита: Борисов лично излиза срещу Манолова.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...