Tesla прави пикап като от фантастика, и Amazon инвестира - 24novini.bg

Tesla прави пикап като от фантастика, и Amazon инвестира

Илон Мъск предложи пикап от бъдещето, ще струва  под 50 хил. долара Илон Мъск предложи пикап от бъдещето, ще струва под 50 хил. долара
04.06.2019 | 19:30
(0 гласа)

Очаква се съвсем скоро американският автомобил производител Tesla да представи модел пикап, чиято начална цена няма да бъде повече от 50 000 долара. Колата ще бъде по-добра от най-продавания модел на Ford - пикапът F-150, твърди главният изпълнителен директор на компанията Илън Мъск.

 

 

"Дизайнът на колата на Tesla може да не e удобен за мнозина - ще е като фантастика и няма да е за всеки.

Ако някой иска пикап, който изглежда като тези, от последните 20, 30 или 40 години, това не е за него", казва Илън Мъск, като добавя, че автомобилът ще бъде представен тази година.

Тази цена ще подбие пикапите, които производителят Rivian планира да предложи от следващата година. Стартиращата стойност за тях трябва да е под 70 000 долара.

Ford инвестира 500 милиона долара в конкурента на Tesla.

Amazon също се присъедини, като вложи с 700 милиона долара.

От производителя на пикапи твърдят, че техният модел е предназначен за офроуд маршрути, с което Мъск не може да се похвали. Той обаче казва, че автомобилът на Tesla ще се отличава на пътя.

Дори с цена под 50 000 долара, пикапът на Tesla ще струва повече от средното за пикап, което е било 37 000 долара в Америка през миналата година, коментира CNN по темата.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...