Фейсбук закри над 100 руски групи в мрежата - 24novini.bg

Фейсбук закри над 100 руски групи в мрежата

Фейсбук закри и над 100 страници и групи в Русия заради мерки за сигурност Фейсбук закри и над 100 страници и групи в Русия заради мерки за сигурност
07.05.2019 | 14:01
(0 гласа)

Над 100 групи, профили и страници закри Фейсбук от мрежата в Русия поради "неавтентично поведение", предаде Франс прес. Фейсбук обяви в края на март, че е закрил хиляди фалшиви страници, създадени и свързани с Русия, Иран, Пакистан и Индия и сега явно акцията на компанията продължава.

 

 

Фейсбук заяви, че е провел две несвързани помежду си операции в Русия с цел разкриване на истинските цели на потребители.

При едната са заличени 97 страници и групи, свързани със ситуацията в Украйна, Сирия и други военни конфликти, в които Русия е страна. Те са насърчавали последователите им да посещават външен уебсайт.

При другата са изтрити над 20 създадени в Русия профили и страници във Фейсбук и Инстаграм, свързани с Австрия, Великобритания, Германия, Испания, Украйна и балтийските държави.

Фейсбук са дали информация, която имат, на съдебните власти.

През последните седмици зачестиха съобщенията на Фейсбук за изтрито от социалната мрежа съдържание, отбелязва Франс прес.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...