Роботи, летящи хора и милиардер кацат в София за Webit 2019 - 24novini.bg

Роботи, летящи хора и милиардер кацат в София за Webit 2019

Марк Кубан, който има 4.5 млрд. долара лично богатство, също ще дойде в София Марк Кубан, който има 4.5 млрд. долара лично богатство, също ще дойде в София
Мария Йорданова 02.05.2019 | 13:29
(0 гласа)

 На 14 и 15 май в НДК в София ще се проведе Webit 2019. Миналата година най-атрактивно беше присъствието на робота София. Тази пък се очакват бизнесмени като Марк Кубан, чието лично богатство е 4.5 млн. долара.

 

 

Очаква се в София да пристигнат откриватели, изследователи, предприемачи, инвеститори, роботи, летящи хора, киборги.

Ще се проведат над 15 тематични конференции и изложение, на което над 10 хил. посетители

от над 110 страни правят бизнес се запознават с последните технологии и бъдещето на индустриите. Теми на разговорите ще бъдат бъдещето на

киберсигурността, образованието, градовете, медиите, маркетинга и рекламата, медицината, отбраната, парите и финансовите технологии, климатичните промени и човечеството във века на изкуствения интелект.

Сред лекторите са основатели на едни от най-големите и успешни компании.

Фондация Webit всяка година подпомага и екосистемата като избира 200 от над 4000 кандидатстващи стартиращи компании от България, Европа и света и им дава възможност да имат щанд на събитието, безплатни билети. Победителят на „Игрите за предприемачи“ на 16 май си тръгва с 200 хил. евро от събитието.

27 града от цяла Европа кандидатстват за  изданието на форума през 2020 г. - сред тях са Амстердам, Париж, Лондон, Мадрид, Ротердам, Валенсия, Виена, Тел Авив, Брюксел, Будапеща. Според публично предоставена информация и оценка икономическият ефект за страната-домакин на Webit възлиза на над 60 млн. на събитие.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...