От Mercedes-Benz шокирани: Ким Чен Ун се вози в тяхна кола - 24novini.bg

От Mercedes-Benz шокирани: Ким Чен Ун се вози в тяхна кола

Mercedes-Benz са шокирани от това, че Ким Чен Ун се вози в тяхна лимузина. Въпреки че продажбата им в КНДР е забранена Mercedes-Benz са шокирани от това, че Ким Чен Ун се вози в тяхна лимузина. Въпреки че продажбата им в КНДР е забранена
27.04.2019 | 22:35
(0 гласа)

В Mercedes-Benz се оказаха шокирани, че Ким Чен Ун ползва техни лимузини. Шокът идав от факта, че Съветът за безопасност на ООН забранява с резолюция продажбата на луксозни стоки на Корейската народно-демократична република. Но по време на задграничните си посещения лидерът на страната Ким Чен Ун показа, че използва автомобили Mercedes-Benz.

 

 

От немската компания обаче не могат да обяснят откъде диктаторът се сдобива с техни лимузини, съобщава ТАСС.

"Daimler не поддържа търговски отношения със Северна Корея от години, спазвайки строго регулациите в САЩ и Европейския съюз", обяснява представителят на концерна Зилке Мокерт.

"Въвели сме мащабен контрол върху износа, за да възпрепятстваме доставките на превозни средства в КНДР или посолствата на страната по света."

"Какви продажби осъществяват трети страни на пазара на употребявани автомобили е извън нашия контрол и отговорност", отбелязва още Мокерт.

Ким Чен Ун се появи с брониран Maybach за последно на срещата с Владимир Путин във Владивосток.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...