Протести на медицинските специалисти и днес в няколко града - 24novini.bg

Протести на медицинските специалисти и днес в няколко града

Протестите на медицинските сестри продължават Протестите на медицинските сестри продължават
04.04.2019 | 13:00
(0 гласа)

Днес медицинските специалисти от няколко града в страната отново излизат на протест. 

 

Очаква се протести да има в София, Варна, Бургас, Пловдив. А такъв вече започна във Враца. Там единият протест беше от 12:00 часа пред сградата на МБАЛ „Христо Ботев“, а от 15:00 часа медицинските специалисти ще преместят протеста си пред сградата на общината, защото искат властта да ги чуе.

 

При протестиращите във Враца днес е и омбудсманът Мая Манолова, която още от началото подкрепя протестите на медицинските работници и исканията им за по-добро заплащане и достойни условия на труд.

Във Враца днес протестът е посветен и на солидарността към хората, чиито права са нарушени с отправяне на заплахи и натиск върху голяма част от медицинските специалисти. Там медицинските сестри протестираха и на 29 март заради трудовите си договори, предвиждащи да получават минималната заплата от 560 лева. 

В София се очаква протестът да започне в 14:00 часа пред Министерството на здравеопазването, а в Сливен такъв е насрочен за 7 април.

 

На 1 април беше протестът на медиците в Габрово. Тогава стана ясно също, че медицинските специалисти са в готовност за нов национален протест, ако не одобрят методиката за заплащането, която се подготвя от Министерството на здравеопазването. 

Медицинските сестри излязоха на два национални протеста с искане за достойно заплащане и условия на труд. В бранша има сериозен недостиг на кадри, а младите хора бягат в чужбина. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...