До 10 години ще има човешка колония на Луната - 24novini.bg

До 10 години ще има човешка колония на Луната

След 10 години на Луната могат да живеят хора, смята първата жена космонавт в Япония След 10 години на Луната могат да живеят хора, смята първата жена космонавт в Япония
31.03.2019 | 23:33
(0 гласа)

Учени в Япония разработват технологии, които да дадат възможност на хора да живеят в космоса, предаде Франс прес. В новия Японски център за изследвания върху живота в космоса, основан от първата астронавтка на Япония Чиаки Мукай,се правят именно такива експерименти. Според учените през 2030 г. първата колония на Луната вече ще е факт и ще може да се насели с хора.

 

 

В лаборатории със свръхмодерно оборудване в Университета на науките в Токио Мукай и екипът й от около 30 изследователи тестват нови решения, за

да позволят на хора да живеят в бъдещи колонии на Марс или Луната.

Според Мукай е възможно през 2030 г. да бъде създадена първата колония на Луната.

Учените работят по уникална система за

производство на храна благодарение на плазма, създадена чрез пускане на електрически ток с високо напрежение в солен разтвор.

Космическите изследвания са навлезли в нова ера с приноса на частни компания като "Спейс Екс", основана от Илон Мъск.

Американският президент Доналд Тръмп прояви желание да се изпратят астронавти, които да построят база на Луната, преди да се пристъпи към мисия до Марс, коментира първата японка космонавт, прекарала 500 часа в космоса. Тя вижда в това големи възможности за развитието на космическите изследвания и бъдещето на човечеството.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...