Фейсбук въвежда бутон "Платено от" за рекламите за евровота - 24novini.bg

Фейсбук въвежда бутон "Платено от" за рекламите за евровота

Фейсбук въвежда бутон "Платено от" за рекламите на евроизборите Фейсбук въвежда бутон "Платено от" за рекламите на евроизборите
29.03.2019 | 14:30
(0 гласа)

Компанията Фейсбук ще изисква всички рекламодатели от ЕС, които искат да рекламират за изборите за Европарламент в социалната мрежа, да имат разрешение в страната си да представят реклами, свързани с евроизборите, каза вицепрезидентът на медията Ричард Алън.

 

Въвеждат се по-строги правила за политическа реклама в ЕС, за да се предотврати чужда намеса в предстоящите избори за Европейски парламент.

 

Фейсбук е подложен на натиск да увеличи прозрачността и проверките в платформата си след руската пропаганда, опитала се да повлияе на президентските избори в САЩ през 2016 г.

Ограниченията се отнасят да съдържание, свързано с предизборната кампания на политици или политически партии, както и за политически реклами, които целят да агитират или разубедят хората да гласуват.

Всеки рекламодател, публикуващ политическо съдържание, трябва да разкрива самоличността си, а потребителите ще имат достъп до тази информация, като натиснат бутон "Платено от".

Данните за тези реклами ще се съхраняват в общодостъпна онлайн библиотека 7 години.

Подобни мерки бяха въведени в последните месеци за изборите в Индонезия и Канада.

Изборите за веропейски парламент ще са между 23 и 26 май за страните членки. В България те са на 26 май.

Компанията планира през юни повечето от тези мерки да обхваща целия свят.

Алън призна, че правилата вероятно няма да успеят да спрат изцяло злоупотребите.

"Изправени сме пред находчиви, изобретателни и финансово обезпечени противници, които променят тактиката си, щом установим злоупотреба. Смятаме обаче, че правилата ще спомогнат да се избегнат намеси във Фейсбук по време на изборите", отбеляза Алън.

 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...