Фейсбук с нов гаф в сигурността - този път на паролите - 24novini.bg

Фейсбук с нов гаф в сигурността - този път на паролите

Кибер сигурността на Фейсбук с пореден пробив Кибер сигурността на Фейсбук с пореден пробив
24.03.2019 | 23:59
(0 гласа)

Facebook обяви, че между 200 и 600 млн. пароли са били пазени, без да са криптирани, в продължение на години. Поради бъг в запазването на информация при някои профили паролите са били запазвани като текст, а достъп до тях са имали около 20 хил. служители на компанията, съобщават Financial Times.

 

Въпреки това, в блога на компанията се твърди, че

 

проблемът не е довел до изтичане на пароли извън нея и няма повод за притеснение или смяна на пароли.

Компанията публикува тази информация в блог, озаглавен " Поддържайки сигурността на паролите ", малко след като журналиста по киберсигурност Браян Кребс обяви за тази уязвимост във вътрешната сигурност.

Незащитените пароли е имало още през 2012 г., като според Кребс поне 2000 служители на компанията са влизали в списъците с тях. Журналистът е получил информацията от неназован служител на социалната мрежа. Най-засегнати са били потребителите, използващи приложението Facebook Lite - навярно паролите на стотици милиони потребители са били свободни за достъп.

Десетки милиони потребители на същинската платформа Facebook също може да са разкрили паролите си

чрез автоматични доклади за крашове на приложението.

Instagram потребители изглежда са най-малко засегнати, като при тях уязвимостта е засегнала "само" десетки хиляди потребители.

Компанията обаче влошава публичния имидж на компания, която продължава да си пати от скандала с Cambridge Analytica. Това също е поредната лоша новина във вече неприятен за компанията месец.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...