Фейсбук пак сгафи - милиони се жалваха в Туитър - 24novini.bg

Фейсбук пак сгафи - милиони се жалваха в Туитър

Фейсбук се сдоби с милиарди сърдити киленти и потребители заради най-големия срив в историята на компанията Фейсбук се сдоби с милиарди сърдити киленти и потребители заради най-големия срив в историята на компанията
14.03.2019 | 23:05
(0 гласа)

Социалната мрежа Фейсбук, както и приложенията Инстаграм, Месинджър и УатсАп, които са собственост на Фейсбук, претърпяха най-големия срив в историята си снощи, пишат световните медии.

“Знаем, че някои хора имат проблем с достъпа до “Фейсбук” и останалите приложения от нашето семейство.

Работим, за да го разрешим максимално бързо”, съобщиха още снощи от технологичния гигант.

Потребителите онлайн се обърнаха към “Туитър”, за да изразят недоволството си от създадената ситуация. Хората се възмущаваха, че няма съобщение навреме за техническия проблем, а хиляди бизнеси и онлан-търговци пертърпяха милонни загуби. Все още е рано да се установят щетите, както и не се знае обхватът на срива в различните точки на света.

За последно подобен глобален проблем компанията са имали през 2008 г., но

тогава социалната мрежа е имала едва 150 млн. потребители. За сравнение – в момента са около 2,3 млрд.

Милиони хора и бизнеси са били засегнати от срива.

Близо денонощие след срива вече има спекулации, че компанията е била подложена на масирана DDoS атака – тип кибер нападение, което “наводнява” сървърите с необичайно висок трафик за кратък период от време.

 

Проблем се е появили около 18 ч. българско време снощи, когато не можеше да се публикува, редактира, преглежда и търси в социалната мрежа. В “Инстаграм” потребителите не можеха да опресняват данните на приложението си, нито да публикуват. В “Месинджър” някои съобщения се изпращаха, но не всички. Същото се случи и с приложението “УатсАп”.

Проблемът засегна и платформа “Фейсбук Уъркплейс” насочена към големи компании.

Междувременно стана ясно, че Съединените щати започват федерално разследване на компанията по подозрение, че предоставят лична информация на потребителите на трети страни. Хиляди търговци и потребители там се жалваха, че социалната мрежа запушва трафика към онези, които не плащат достатъчно за реклама, използва търсенията им, за да промотира нежелани реклами, отрича нелоялни практики, но на пракитка ги прилага и злоупотребява с данни на клиентите и потребителите.

Напоследък качеството на соцалната мрежа и в България не е добро, като временни технически смущения и по-сериозни сривове се случват все по-често.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...