Китай продължава с лунната си програма, ще праща и хора - 24novini.bg

Китай продължава с лунната си програма, ще праща и хора

12.01.2019 | 23:00
(0 гласа)

Китай ще продължи да развива националната програма за лунни изследвания, като се планира и изпращането на хора, съобщи ТАСС, позовавайки се на главния конструктор академик У Вейжън.

Следващият етап от нея е изстрелването на сондата "Чанъе-5", чиято основна задача ще бъде да вземе 2 кг грунт от повърхността на Луната и да ги върне на Земята.

Пекин обмисля и мисии в полярните райони на спътника, между които и изграждане на научна станция в южната полярна област. Именно на тази станция се планира да ходят хора, макар и за кратки периоди, а в останалото време станцията да работи в автоматичен режим. 

Една от основните цели в китайската космическа програма е да бъде проектирана и разработена тежкотоварна ракета-носител, която да може да бъде използвана за пилотирани космически полети, включително до Марс и Луната.

 

Китайският космическият апарат "Чанъе-4" кацна на 3 януари на обратната страна на Луната и след няколко часа изпрати първите снимки. Основната задача на мисията, състояща се от спускаем модул и роувър, е да изследва минералния състав и структура на лунната повърхност, както и да направи нискочестотни радиоастрономически наблюдения.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...