Русия въвежда дронове в полицейската работа - 24novini.bg

Русия въвежда дронове в полицейската работа

28.12.2018 | 10:00
(0 гласа)

Полицейските дронове ще се използват за патрулиране и оглед на местопроизшествия. Московските власти ще използват специални безпилотни летателни апарати за борба със злосторници, съобщава в. "Известия", цитиран от Би Би Си.

Полицията вече е получила първата партида специализирани дронове, разказва шефът на столичния департамент за регионална сигурност и борба с корупцията Владимир Черников. Полицейските дронове ще се използват за наблюдение, патрулиране и оглед на местопроизшествия.

Освен това ще бъдат снабдени с техника, способна да обезврежда безпилотни апарати, които правят незаконни видеозаписи или доставят забранени товари.

Новите апарати ще се базират в две полицейски коли с висока проходимост. Те ще могат да неутрализират всеки дрон, управляван дистанционно или използващ Джи Пи Ес,

Засега системите действат в изпитателен режим.

 

 Небето над Москва в рамките на околовръстната магистрала е затворено за полети, като изключение се прави само за спешните служби. Отвъд шосето може да се пускат дронове, но само с разрешение от властите на Москва.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...