И LG пуска стайни пречистватели за въздух - 24novini.bg

И LG пуска стайни пречистватели за въздух

И LG пускат на пазара пречиствател за въздух И LG пускат на пазара пречиствател за въздух
18.12.2018 | 20:00
(0 гласа)

80% от хората се притесняват за наличието на фини прахови частици в дома си, но само 12 % ползват пречиствател за въздух в дома си. Това гласи изследване на LG България, направено между 400 запитани клиенти, във връзка с нов пречиствател, който пускат на пазара.

На фона на мръсния въздух в София, който ежедневно е в пъти над нормата в някои от кварталите, LG пуска от февруари пречиствател за въздух за дома, който унищожава фините прахови частици в помещенията.

При избора на пречиствател клиентите посочват, че на първо място е грижата за здравето (43,2%), на второ, замърсеният въздух навън (39,7%) и на трето, грижата за децата (16,2%), тъй като не всички домакинства, участвали в изследването на LG в България, имат деца.

За над 70% от анкетираните най-важни характеристики на пречиствателните устройства са ниското ниво на шум, възможността за отстраняване на миризми и възможност за пречистване на фини прахови частици с големина от 10 до 1,0 микрона.

На българския пазар от началото на 2019 г. ще се предлага новият мощен пречиствател LG PuriCare, подходящ както за дома, така и за офиса, с капацитет за пречистване на пространства от 90 квадратни метра.

Безшумното устройството пречиства въздуха на две нива, като се грижи и за най-малките - пълзящите бебета и домашните любимци. Абсорбирайки замърсители и миризми на 360º, пречиствателят доставя чист въздух до всяко кътче в помещението независимо къде е поставен. Може би най-голямото предимство на уреда е възможността да премахва над 99% от фините прахове частици, което го прави единственият уред на пазара, който абсорбира от частици от 10 микрона до екстра фини частици до 1 микрон.

Оценката на въздуха се извършва от уреда, дори когато е изключен, като уредът се включва само при необходимост.

Функцията Clean Booster помага на LG PuriCare да генерира чист въздух на разстояние 7,5 метра, което позволява да се обхванат дори големи зали. При основата си уредът генерира по-лек поток от въздух, което го прави идеален за семейства с малки деца и домашни любимци.

Национално изследване на LG Electronics България, включващо 400 изследвани лица, показва категорично, че запитаните смятат, че състоянието на въздуха в големите населени места е лошо и ще продължава да се влошава.

Едва всеки пети българин има оптимистични очаквания към намаляване на замърсяването на въздуха в следващите 3 години.

79% от запитаните смятат, че автомобилите са основна причина за замърсения въздух, а 78% посочват битовото отопление като основна причина.

Общо 92% от запитаните смятат, че качеството на въздуха не се променя или се влошава, а едва близо 2% от изследваните лица смятат, че то се подобрява.

80% смятат, че градовете не полагат необходимите усилия за подобряване качеството на въздуха.

На българския пазар се продават и пречистватели на Филипс, които също са популярни сред клиентите.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...