Теч на лични снимки през Фейсбук - милиони засегнати - 24novini.bg

Теч на лични снимки през Фейсбук - милиони засегнати

Фейсбук отново бе пробита - този път снимките на 6,8 млн. души изтекоха без тяхно знание Фейсбук отново бе пробита - този път снимките на 6,8 млн. души изтекоха без тяхно знание
15.12.2018 | 09:30
(0 гласа)

Нов теч на снимки през социалната мрежа Фейсбук засегна милиони потребители по света. Снимките на хората са изтекли без тяхно знание и е вероятно са в  ръце на злоумишлено действали нарушители. Става дума за фотоси, които в последния момент сме се отказали да качим в своите "Истории". Това се е случвало в период от 12 дни, през месец септември, потвърдиха от компанията.

 

Проблемът на Фейсбук може да е засегнал до 6,8 милиона ползватели на социалната мрежа. От компанията признаха, че трети страни са имали достъп до снимките на потребителите, без тяхното знание.

 

От социалната мрежа съобщиха, че ще уведомят потенциално засегнатите потребители, но изтеклите снимки вече са в ръцете на действалите злоумишлено.

Проблемът на Фейсбук с теча на лични даннни е отдавна и собственикът Марк Зукърбърг бе изслушан пред конгреса на САЩ по повода. Той пое ангажимент технологичните несъвършенства да се оправят, като предупреди, че това ще отнеме години.

Това доведе вече няколко пъти до срив на акциите на компанията, като само първия път тя загуби 6 млрд. долара на борсата за няколко часа.

През лятото акциите на Фейсбук отново претърпяха сериозен удар, след като компанията обяви по-слаб от очакваното ръст на потребителите за първото тримесечие на годината. Тя загуби 148 млрд. долара за около 90 минути, след като Марк Зукърбърг обяви резултатите. Те не са чак толкова лоши, но не са идеални, а прогнозите на Зукърбърг допълнително разочароваха инвеститорите. През юли 2018 г. Фейсбук заяви, че има ръст на печалбата от 31% за второто тримесечие до 5.1 милиарда долара, а приходите са нараснали с 42% до 13.2 милиарда долара.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...