Чрез графен Samsung ще зарежда смартфоните за 18 минути - 24novini.bg

Чрез графен Samsung ще зарежда смартфоните за 18 минути

Технология на Samsung с графен Технология на Samsung с графен
08.12.2017 | 09:18
(0 гласа)

Специалистите от Advanced Institute of Technology на Samsung намериха още едно приложение на уникалния материал графен, информира DigitalTrends.

Заради своите химични и механични свойства графенът може да се използва за създаването на по-мощни батерии и суперкондензатори. Той има десет пъти по-добра проводимост от силиция и може да се превърне в негов заместител в бъдещите полупроводници.

Учените от Samsung работят над технология, която да промени начина, по който зареждаме смартфоните си. Проектът им е за създаването на специално "Graphene Ball" покритие от графен в обикновена литиево-йонна батерия, което може да увеличи общия капацитет с приблизително 45% и позволява батерията да се зареди до пет пъти по-бързо.

Сега са необходими средно 90 минути за зареждане на смартфон на пълен капацитет, а с тази технология ще са нужни едва 18 минути.

Използването на графен не влияе осезаемо върху жизнения цикъл и дори след 500 цикъла на зареждане, батерията запазва 78% от първоначалния заряд.

От Samsung обявиха, ще се нуждаят от повече време, за да комерсиализират тази технология. Това означава, че Galaxy S9 едва ли ще предложи тази функционалност, коментира още изданието.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...