Общините пак могат да кандидатстват за безплатен WiFi от ЕС - 24novini.bg

Общините пак могат да кандидатстват за безплатен WiFi от ЕС

07.11.2018 | 15:00
(0 гласа)

Днес Европейската комисия за втори път отправя покана за подаване на кандидатури по схемата "WiFi4EU", по която ще финансира изграждането на безплатен обществен интернет.

До 2020г. ЕК ще раздаде 120 млн. евро на 8 хил. общини в целия съюз. С това финансиране ще се подпомогне изграждането на високоскоростна безжична интернет връзка на оживени обществени места като паркове, площади, обществени сгради, библиотеки и здравни заведения на цялата територия на Съюза и ще се осигури безплатен достъп за гражданите и посетителите на ЕС.

Щом се регистрират на специално създадения портал WiFi4EU , общините ще могат да кандидатстват онлайн за ваучер до 15000 евро по WiFi4EU схема та с един клик.

Досега повече от 1 на всеки 5 общини от цяла Европа са се регистрирали. Комисията ще избере проектите на принципипа "първи подал, първи получил".

 

В предстоящата обява първите 2800 общини ще получат WiFi4EU ваучер, като всяка държава членка има гарантирани поне 15 ваучера.В следващите две години ще бъдат отправени още 3 покани за кандидатстване по WiFi4EU – приблизително по една на всеки 6 месеца. 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...