Мъск: Ford може да се срине при една рецесия - 24novini.bg

Мъск: Ford може да се срине при една рецесия

Мъск прогнозира, че Ford може да банкрутира при една рецесия, а за Tesla също не е било лесно при последната Мъск прогнозира, че Ford може да банкрутира при една рецесия, а за Tesla също не е било лесно при последната
05.11.2018 | 21:01
(0 гласа)

Шефът на Tesla Илън Мъск се появи в подкаста на Суишър, където сподели, че от Ford не трябва да са твърде горделиви, защото може и да банкрутират при следващата финансова криза. През лятото Мъск разказа в интервю колко е трудно да се ръководи автомобилна компания и въпреки успехите на Tesla все още е на това мнение.

„Ръководя едновременно SpaceX и Tesla и това е невероятно трудна задача. В един момент осъзнаваш, че се борим с автомобилни компании, които са невероятно конкурентни. Те правят много добри автомобили, като това не е от вчера, а от много време. Става въпрос за Mercedes, Audi, BMW, Lexus, за който се сетите", обяснява Мъск.

„А историята на автомобилните компании в Америка е ужасна. Единствените, които не са банкрутирали, са Tesla и Ford. Това е. Всички останали са минали през банкрут", допълва иноваторът.

„Ford и Tesla едва оцеляха в последната рецесия. При следващата рецесия обаче има сериозен шанс Ford да не оцелее. Така че всяка нова компания има много малък шанс да оцелее срещу утвърдените играчи. Истински абсурд е, че Tesla все още оцелява. Абсурд! Абсурд!”, споделя предприемачът.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...