Китайските полицаи оборорудвани и със smart очила - 24novini.bg

Китайските полицаи оборорудвани и със smart очила

Китайските полицаи оборорудвани и със smart очила Китайските полицаи оборорудвани и със smart очила
14.02.2018 | 11:05
(0 гласа)

Полицаите в китайския град Джънджоу започнаха да използват smart очила, за да разпознават по-лесно нарушителите на закона по техните лица, съобщи The Verge.

 Очилата са разработени от компанията LLVision Technology.По повод проекта за национална програма, която цели да се внедри навсякъде в страната софтуер за мониторинг и разпознаване на хора по лицата им, като позволява откриване на всеки човек само за няколко минути.

 

Джънджоу е избран за експериментацията, която се намира в първа фаза на внедряване на очилата. В момента smart очила носят полицаите на ЖП станциите, за да разпознават хора и да следят тяхното придвижване. Технологията ускорява процеса на идентификация и открива хора на места, където не са монтирани камери.

В процеса на тестване полицаите са задържали няколко заподозрени в извършване на престъпления, както и десетки граждани с фалшиви документи. Очилата на стойност около 635 долара използват офлайн база данни с 10 хиляди заподозрени, както и онлайн база и система с изкуствен интелект.

Редица активисти се обявяват срещу подобни нововъведения. Според тях, китайското правителство и всеки друг, който получи достъп до тази технология, може да следи нерегламентирано придвижването на който и да е човек.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...