Всяка трета жена не успява да снима движещ се обект с телефона си - 24novini.bg

Всяка трета жена не успява да снима движещ се обект с телефона си

Всяка трета жена не може да снима движещи се обекти с телефона си Всяка трета жена не може да снима движещи се обекти с телефона си
11.10.2018 | 20:30
(0 гласа)

Все повече хората снимат, отколкото говорят по телефоните си, показа проучване на LG, фокусирано върху навиците на потребителите на мобилни телефони в САЩ и Южна Корея.

87% от анкетираните казват, че правят снимка с мобилния си телефон поне веднъж седмично, докато само 82% заявяват, че често използват функцията за повикване.

 

Тези цифри показват, че потребителите използват камерата по-често отколкото функцията за обаждане или за сърфиране в социални медии (80%).

 

61% от потребителите предпочитат да изпратят снимка вместо съобщение с текст, за да предадат информация.

Снимките на децата и селфитата са най-популярни в САЩ, а корейците споделят в социалните медии повече изображения на храна и такива от пътувания.

Заснемането на видеоклипове с телефона също става все по-популярно: 74% от отговорилите предпочитат да направят видеоклип, когато снимките не са достатъчни за пресъздаване на изживяване, а 68% избират този метод, когато са на интересни места или сред красива природа.

Според проучването, 3-те най-досадни проблема с мобилната фотография са размазани снимки, пикселизирани изображения при приближаване и това, че повечето камери за телефони не могат да уловят истинската красота на пейзажа.

Една трета от жените в 20-те и 30-те си години имат проблеми със заснемането на движещите се домашни любимци, докато 74% от жените са недоволни от снимките, направени при лоша светлина.

50% заявяват, че търсят идеалната тема за снимки, за да споделят изображения в социалните мрежи. 56% се оплакват, че не могат да заснемат обекта и фона в една снимка – или обектът е с видими пиксели, когато е увеличен, или няма достатъчно място за фона.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...