Наско Сираков: Умолявам ви, дайте ми акциите на Левски! - 24novini.bg

Наско Сираков: Умолявам ви, дайте ми акциите на Левски!

Наско Сиракова призова да му дадат акциите на Левски Наско Сиракова призова да му дадат акциите на Левски
18.05.2020 | 18:30
(0 гласа)

Умолявам г-н Божков и г-н Попов да дадат акциите на "Левски". Готов съм да ги взема и да работя за спасяването на клуба. Те направиха изключително много за "Левски" пред последната година и дълговете от 32 млн. лв. намаляха на 16 млн. лв.

Това обяви пред bTV голмайсторът за всички времена на "Левски" и бивш изп.-директор на клуба Наско Сираков.

Сега само бих ги призовал да направят последната крачка, за да останат завинаги в сърцата на нашите стотици хиляди привърженици. Аз съм готов като официално лице", каза още той.

Повод за неговия вопъл бе ситуацията, в която се намира клубът от сряда, когато номиналният собственик на 86.6% от дяловете и близък на Васил Божков - Георги Попов, ги джироса на премиера Бойко Борисов.

"Аз го заявих в четвъртък на г-н Васил Божков и в петък и на г-н Попов по телефона - че съм готов да получа акциите на "Левски".

Това решение да се обадя дойде след случилото се в сряда - може би най-ужасното нещо в историята на "Левски". - каза още Сираков. - Това беше подигравка с името на Апостола, с имената на тия момчета, които създадоха "Левски" през 1914-а, подигравка с много легенди на клуба. Акциите на "Левски" не може да са ръжие - те са инструмент, за да се работи в името на "Левски".

Сираков каза още, че е заявил ясно на намиращите се в Дубай Божков и Попов, че няма работа с премиера Бойко Борисов, който не може да приеме акциите, защото "влиза в конфликт на интереси, ако вземе акциите на един отбор - той е министър-председател на всички футболни клубове".

"Не съм готов с екип. В "Левски" работят много сериозни професионалисти. Да, може би ще има нужда от допълване някъде, но да не слагам сега каруцата пред коня, при положение, че акциите може да седят така още 1-2 месеца - каза Сираков. - "Левски" няма само пасиви и дългове. Има и активи - футбилисти, които струват пари, ТВ права, приходи от билети.

За 2020 г. са събрани над 840 000 лв. от билети е абонаментни карти.

Ние няма да ходим да молим премиера. Срамно ми е дори да си помисля такова нещо - премиерът да не е банкова институция. Той може да помогне само с логистика, той е най-добре прития политик навсякъде в Европа."

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...