И "Лудогорец" на Домусчиев искал пари по мярката "60/40" - 24novini.bg

И "Лудогорец" на Домусчиев искал пари по мярката "60/40"

Футболен клуб "Лудогорец" на Домусчиев е поискал пари от мярката "60/40", предназначена за малкия и среден бизнес в кризата Футболен клуб "Лудогорец" на Домусчиев е поискал пари от мярката "60/40", предназначена за малкия и среден бизнес в кризата
21.04.2020 | 15:30
(0 гласа)

Футболният клуб "Лудогорец", собственост на братя Домусчиеви, които са в близки отношение с премиера Брисов, е кандидатствал по мярката за засегнати от кризата с коронавируса, станала известна като "60/40".

 

 

За това съобщи самият футболен клуб, а днес на брифинга в МС министърът на финансите Владислав Горанов потвърди информацията.

Горанов каза, че има и други футболни клубове, желаещи да вземат пари по тази мярка,

която е предназначена за хората, останали без работа и в неплатен отпуск. Към момента обаче по мярката кандидатстват големи хотели, компании, икономически силни субекти и фирми, както и футболни клубове, които никога не са били от крайно нуждаещите се.

Борисов препоръча на футболните клубове да не кандидатстват за държавна помощ по схемата "60/40", която беше приета при закона за извънредното положение.

На въпрос знае ли кои са първите фирми, които са се възползвали от тази мярка финансовият министър отговори.

"Чух за една фирма - спортен клуб, футболен клуб "Лудогорец".

Не съм аз човекът, който ще преценява дали клубът е толкова изпаднал или не. Знам, че е успешен във вътрешнофутболен план, има някои добри успехи и в международен план. Това оставяме на преценка на собствениците", коментира Горанов на брифинг.

"В интерес на истината съм получавал въпроси и от други собственици на футболни клубое и моят съвет към тях е бил да не участват в тази мярка. До това мога да огранича коментара си", добави финансовият министър.

Преди няколко години беше разкрито, че Горанов живее в апартамент на кръстника си във ВИП комплекса "Есте Хоум енд СПА",

собственост на фирми, свързани с бизнесмените Кирил и Георги Домусчиеви,

припомня Дневник.

По-късно беше съобщено, че апартаментът е на кръстника на Горанов, а фиансовият министър се зарече да напусне политиката, не апартамента си.

Това доведе до проверка от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество /КПКОНПИ/, която не откри конфликт на интереси.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...