За първи път от войната: Отлагат Олимпийските игри - 24novini.bg

За първи път от войната: Отлагат Олимпийските игри

Токио 2020 се отлага, олимпиадата никога не е отлагана, освен по време на Втората световна война Токио 2020 се отлага, олимпиадата никога не е отлагана, освен по време на Втората световна война
24.03.2020 | 21:51
(0 гласа)

Само 48 часа след като МОК обяви, че ще вземе окончателно решение за Олимпийските игри в Токио в рамките на следващите четирите седмици, стана ясно, че най-големия спортен форум на планетата се отлага за 2021 година.

 

 

Тази промяна стана факт, след като днес японският премиер Шинцо Абе официално поиска от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах едногодишно отлагане на Игрите.

„Помолихме президента Бах да обмисли отлагане с около една година, за да направи възможно спортистите да участват в най-доброто си състояние и събитието да се проведе в безопасност за зрителите“, заяви Абе.

Според японската преса Бах се е съгласил на 100% да отложи Игрите с една година,

въпреки че новата дата все още не е официално съобщена от нито един член на МОК.

През последните дни различни спортни федерации и национални олимпийски комитети поискаха отлагането на Токио 2020 заради пандемията от COVID-19 и невъзможността спортистите да се подготвят адекватно.

На последното си заседание миналата неделя, от МОК обявиха, че започват да обмисля

отлагане на Игрите като един от вариантите, но определи максимален период от четири седмици, за да вземе окончателно решение.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...