Мутафчийски поряза БФС: Правят си сметките без кръчмар - 24novini.bg

Мутафчийски поряза БФС: Правят си сметките без кръчмар

БФС реши да се възстанови първенството, но щабът отговори, че това е "пълна щуротия" БФС реши да се възстанови първенството, но щабът отговори, че това е "пълна щуротия"
24.03.2020 | 16:57
(0 гласа)

Председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса Венцислав Мутафчийски остана изненадан от плановете на Българския футболен съюз (БФС) за подновяване на първенството.

 

 

На среща в понеделник БФС обявиха, че работят по два варианта, които включват доиграване на сезона с начало 1 май или 23-24 май.

Мутафчийски определи плановете като "пълна щуротия" и заяви пред БНР, че те не са обсъдени с щаба

или министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

"Това са сметки без кръчмар. Ние не знаем кога ще бъде вихърът на епидемията.

Предполагаме, че най-високият пик ще стигнем след две-три седмици. Това съвпада с тези неща, които те си ги решават. Не знам от къде ги измислят тези работи", каза Мутафчийски.

Първоначално първенството беше прекратено временно за месец до 13 април,

докато трае извънредното положение в страната. От БФС обявиха, че са съставили експертна работна група, която е в постоянен контакт с оперативния щаб.

"Всички решения и последващи действия, касаещи професионалния и аматьорския футбол в България, ще бъдат съобразени със срока на обявеното извънредно положение на територията на страната, както и с препоръките на УЕФА", се казва в съобщението на БФС след срещата в понеделник.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...