Кубрат Пулев със забрана за влиза в САЩ за 5 години - 24novini.bg

Кубрат Пулев със забрана за влиза в САЩ за 5 години

Кубрат Пулев никога повече няма да получи туристическа виза за САЩ Кубрат Пулев никога повече няма да получи туристическа виза за САЩ
25.02.2020 | 22:10
(0 гласа)

Кубрат Пулев вероятно е получил забрана да влиза на територията на САЩ в следващите 5 години. Това е мнението на имиграционният адвокат Кристина Крилчев пред вестника на българите в Канада и САЩ - BG VOICE.

 

 

Боксьорът е трябвало да притежава работна виза, която е два вида - или О-1 (за спортен талант), или Р-1 (за спортисти, признати в цял свят),

обяснява адвокат Крилчев, която практикува в Лас Вегас.

Пулев обаче имал В-1/В-2, което е туристическа или бизнес виза. Източници на BG VOICE са обяснили, че тази виза Пулев е получил през 2015 г. когато придружаваша бившата си приятелка - фолкпевицата Андреа, за нейно турне в САЩ.

Именно липсата на работна виза е причината имиграционните власти на САЩ да не допуснат претендента за световната титла да влезе в събота.

Българинът искаше да отиде на двубоя между Деонтей Уайлдър и Тайсън Фюри. Затова и Пулев е бил съпроводен да се качи на самолет на Турските авиолинии и когато даваше интервю за bTV, че е имало само малък проблем и всичко е оправено, всъщност се е намирал вече в Истанбул.

“Има два варианта - имиграционните власти само да са му отнели туристическата виза, или пък да са добавили към това и 5-годишна забрана да влиза в САЩ, което е по-вероятното, като се има предвид, че е бил отстранен по бързата процедура (expedited removal)”, обясни адвокат Крилчев.

Според нея Пулев едва ли някога повече ще получи туристическа виза, но все пак може да кандидатства за работна.

“Ако има 5-годишна забрана обаче, всеки път когато иска да влезе в страната, ще трябва да кандидатства за специален waiver в този период”, обясни адвокатката.

Такъв е бил случаят с фолк певицата Деси Слава, която преди месец не бе допусната да се качи на самолет за САЩ именно защото не е имала този waiver. Певицата има наложена доживотна забрана да влиза в САЩ по същата причина като Пулев – опит за работа с туристическа виза. Случаят на Пулев е показателен за всички, които идват в САЩ на туристическа виза, пише още BG VOICE.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...