София посиня от левскари, 10 са в ареста - 24novini.bg

София посиня от левскари, 10 са в ареста

София посиня от привържениците на отбора, изправен пред неяснота след напускането на Божков София посиня от привържениците на отбора, изправен пред неяснота след напускането на Божков
15.02.2020 | 15:37
(1 глас)

Десет души са задържани преди футболната среща на Левски и ЦСКА-София.

 

 

От полицията не отчитат сериозни инциденти около мача, който започна на Националния стадион „Васил Левски“.

Без сериозни инциденти премина и шествието ва привържениците на "Левски" през центъра на София.

Походът под наслов „Левски ти си всичко за нас“ е съобразено с разпоредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите и съгласувано и разрешено от Столична община. Целта му бе да бъде подкрепен изправеният пред неяснота отбор. Шествието преминава без инциденти.

Привържениците на клуба се отправиха към националния стадион „Васил Левски“, като преди това поднесоха цветя

пред паметника на Васил Левски. В същото време полицията предприема сериозни мерки за сигурност в центъра на София.

На изградени специално контролно-пропускателни пунктове в района на националния стадион полицаите проверяват всички посетители на футболния мач. Към момента са предприети стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Малолетните деца пък са допускани само с пълнолетен придружител

и предварително попълнена декларация. Униформените полицаи следят и за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и под въздействието на наркотици и за носенето на забранени предмети и вещи. Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждането на срещата.

От СВР допълниха, че част от задържаните фенове са предимно за дребни провинения - носене на маски и различни забранени предмети.

Шествието в центъра на София е под надслов „Левски, ти си всичко за нас“. Заради футболната среща от 8 часа до 17 ч. са забранени престоят и паркирането на моста пред стадиона.

От 13.30 часа до края на мача ще е забранено влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите

на масовия градски транспорт, по улица „Ген. Гурко” и булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви” и „Драган Цанков”.

Столичната дирекция на вътрешните работи обяви, че предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата.

От СДВР посочват, че във връзка с провежданото шествие и спортната среща е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...