Кубрат Пулев ще се бие с Джошуа - 24novini.bg

Кубрат Пулев ще се бие с Джошуа

Кобрата срещу Джошуа е дългоочакваният боксов мач Кобрата срещу Джошуа е дългоочакваният боксов мач
16.01.2020 | 15:00
(0 гласа)

Следващият съперник на Антъни Джошуа ще е Кубрат Пулев и около това вече няма въпросителни. Джошуа ще излезе срещу Кобрата в мач за световната титла по бокс до началото на лятото.

Пулев ще опита да отнеме поясите във версиите WBA, IBF и IBO, като се очаква само договорка и конкретика за датата и мястото на мача.

Той вече няма как да не бъде осъществен, след като щабът на Олександър Усик призна официално, че вече работи по следващия бой на украинеца в края на март или началото на април, в който той да играе за титлата в WBO. Макар да няма официално потвърждение от Джошуа или агента му Еди Хърн, това означава, че именно този пояс ще оваканти британецът.

Те обявиха пред специализирания сайт www.boxingscene.com, че "хората на Пулев вече имат писмен мандат за бой срещу шампиона не по-късно от 31 май."

Ръководствата на асоциациите IBF и WBO спориха кой заслужава да е следващият съперник на Джошуа, като претендентите им са Пулев и Усик.

Бе ясно, че Ей Джей трябва да освободи един от двата пояса, а после да търси начин да си го върне.

Новината, че хората около украинеца вече организират бой за титлата във версията, означава едно - IBF е спечелил правото Пулев да се изправи срещу Джошуа.

Ако е вярно, че това е вече приведено и в писмен вид, значи е формалност да разберем кога българинът ще се бие с англичанина.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...