Рафи Надал: Годината беше успешна - 24novini.bg

Рафи Надал: Годината беше успешна

Рафи Надал споделя как мина 2019 г. за него Рафи Надал споделя как мина 2019 г. за него
26.12.2019 | 22:45
(0 гласа)

Макар и на 33 години Рафаел Надал завърши 2019 г. под No 1. Той беше най-постоянният през отиващата си година, печелейки две титли от Шлема и два Мастърс-а.

 

 

По време на на-важните турнири през годината испанецът беше напълно готов да се противопостави на всеки един тенисист.

Нещо, което не може да се каже за предходните няколко сезона. Беше емоционален сезон във всеки един аспект.

Преминах през много перипети. В един период от кампанията достигнах върхова форма и съумях да я задържа почти до края на сезона. 2018 беше страхотна за мен, ако погледнем резултатите, но натоварването, чисто физически, беше голямо предизвикателство.

Състоянието тогава ми позволи да постигна върхови резултати само на седем турнира.

Завърших годината втори, макар да не можах да достигна нивото, което желаех.

В началото на 2019 имах контузия, която не ми позволи да участвам в Бризбейн. След това в Мелбърн играх, макар да се съмнявах в себе си, като мога да кажа, че се справих добре, ако изключим финала. В Акапулко се чувствах добре, докато не усетих болка в китката и така тренирах само ден преди началото на турнира.

Загубих от Кириос, въпреки че имах няколко точки, с които да затворя мача. Лечението, на което се подложих, даде резултат, но на Индиън Уелс се появи нов проблем, този път в коляното, който не ми даде възможност да играя с Федерер на полуфинала.

Този момент определям като най-трудната част от сезона. За съжаление в последните години имах контузии, които неминуемо се отразиха на играта и резултатите ми.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...