Започват проверки на лицензите на боксьори - 24novini.bg

Започват проверки на лицензите на боксьори

26.09.2019 | 22:18
(0 гласа)

Започва пълна проверка на всички боксьори с лицензи заради смъртния случай на българския боксьор Борис Станчов в Албания. Това заяви Венцислав Николов, член на Управителния съвет на Българския професионален боксов съюз. 

Припомняме, че след смъртта на ринга стана ясно, че Станчов се е състезавал с лиценза и всички документи на своя братовчед Исус Величков. Треньорът му твърди, че не е знаел, че използва чужди документи, въпреки че се е обръщал към него с името Боби Джи. 

Заради разразилия се скандал вчера боксовият съюз отне лиценза мениджъра на Величков - Венцислав Георгиев.

Венцислав Николов заяви, че боксовите лицензи се издават на основание медицински изследвания, лиценз и разрешение за участие. 

"Тези документи се издават от мениджъра, след като той получи необходимите документи. Българският продесионален боксов съюз работи еиднствено на база документите", уточни той.

Боксьорите трябва да представят и лична карта. Те отслабват, мажат се с различни неща. Ние знаем кой е на ринга на база личната карта", заяви още Николов.

Медицинският преглед на Исус Величков е направен в Луковит. С неговите изследвания е играл Боби Джи. В момента следствените органи проверяват медицинските прегледи и ако се открият нарушения, виновните ще си понесат последствията.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...