Само 2 % от хората се интересуват какви ленти реже Борисов - 24novini.bg

Само 2 % от хората се интересуват какви ленти реже Борисов

Бентите, рязани от Борисов и властта, остават встрани от вниманието на гражданите, показа проучване на "Тренд" Бентите, рязани от Борисов и властта, остават встрани от вниманието на гражданите, показа проучване на "Тренд"
20.09.2019 | 08:00
(0 гласа)

Почти половината от анкетираните (49%) не смятат, че българската икономика се развива в правилна посока.  Само 2% от хората у нас са чували за широко отразяваните успехи на правителството при откриването на нови производствени мощности, рязането на ленти на заводи и откриването на частни производства.

 

 

Това са данните от проучването на „Тренд“, финансирано от Германо-българската индустриално-търговска камара. То е проведено през месец юни 2019 г.

Близо 40% от българите смятат, че у нас може да се прави успешен бизнес, докато 34% са на обратното мнение.

Други 19% от всички интервюирани са напълно наясно с успехите.

42 на сто от участниците смятат, че няма добри възможности за реализация в производствени предприятия у нас, а малко под една трета са на обратното мнение.

63% от запитаните биха искали да научават повече за успешни български предприятия и български предприемачи.

59% от всички запитани пък изразяват неодобрение, че в медиите не се споменават имената на успешните компании, а само 18% са на обратното мнение.

Близо три четвърти са на мнение, че негативните новини са тези, които преобладават в българските медии, докато само 11% посочват, че позитивните новини преобладават.

Изследването е направено сред 1010 българи над 18 г. при интервю „Лице в лице“.

Младите и по-образованите са по-любопитни за разлика от по-възрастните и хората с по-ниско образование.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...