Редколегията на БНР поиска оставката на генералния директор на БНР - 24novini.bg

Редколегията на БНР поиска оставката на генералния директор на БНР

Днес Съвет за електронни медии изслуша редколегията на БНР. Днес Съвет за електронни медии изслуша редколегията на БНР. Дарик
19.09.2019 | 14:56
(0 гласа)

Редколегията на Българското национално радио поиска оставката на генералния директор на БНР Светослав Костов, стана ясно по време на изслушването на редколегията пред СЕМ днес, което е във връзка със спирането на програма "Хоризонт" на 13 септември. 

 

 

Пред Съвета за електронни медии зам.-главния редактор в оставка Даниела Късовка заяви, че е била свидетел на упражняване на натиск от страна на ръководството на БНР върху Ивайло Савов.

Има и документални следи (заповеди) за всичко от случилото се със Силвия Великова, която ден преди спирането беше свалена от ефир. 

"Смятам, че работя в обществена медия, а не в частна, където шефът казва какво да пишеш.

Предаването на 13 септември беше възложено на Диана Дончева, а аз бях свалена от ефир", заяви Великова пред СЕМ и показа заповед, която е получила по имейл, няколко часа след като е била освободена.

Тя припомни, че след като са й казали, че няма да ходи на протеста срещу Иван Гешев, са й дали заповед да отиде в Стара Загора в командировка и да обучава колеги там. В заповедта пише още, че няма да отразява протестите срещу Гешев. 

Великова обясни още, че "в четвъртък получихме съобщение за четене в ефир за предстоящата профилактика. Обикновено се прави за това два дни по-рано. Ние сме излъгали нашата аудитория, защото не е имало техническа профилактика“

Тя разказа и как Костов й е споделил, че върху него е оказван натиск от четирима човека, които са се обадили по телефона, тя да бъде свалена от ефир, в противен случай ще си загуби работата, децата му ще останат гладни и няма да си намери работа.

"В разговора тогава той ту казваше, че ще ме свали от ефир, ту че ще си подаде оставката. След това отричаше да сме водили този разговор",

твърди Великова.

Към момента единственото споменавано име във връзка с това кой е давал инструкции в БНР е на депутата и пиар на ДПС Велислава Кръстева.

Името й се появи като неофициална информация с различни източници.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...