ЦСКА получи виза за ремонт на стадион "Българска армия" - 24novini.bg

ЦСКА получи виза за ремонт на стадион "Българска армия"

ЦСКА вече могат да подготвят инвестиционния проект за ремонта на стадион "Българска армия". ЦСКА вече могат да подготвят инвестиционния проект за ремонта на стадион "Българска армия". Архив
13.09.2019 | 22:23
(0 гласа)

Главният архитект на София Здравко Здравков издаде виза за проект и основен ремонт на стадион "Българска армия" на футболен клуб ЦСКА. Това съобщи днес министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на парламентарния контрол. 

ЦСКА вече може да пристъпи към следващата стъпка за подобрение на стадиона, заяви министърът.

Визата влиза в сила с издаването й и инвеститорът вече може да започне изготвянето на проекта.

На следващия етап трябва да се изготви подробен инвестиционен проект и план в какъв обем може да бъде извършен ремонтът на стадион "Българска армия".

По думите на Кралев визата не допуска да се намаляват разстояния към съседни имоти или сгради, включително през улицата. Инвестиционният проект трябва да бъде съгласуван с Министерството на културата, тъй като стадионът попада в обхвата на "Борисовата градина". 

Спортният министър обясни, че междувременно ММС и ПФК ЦСКА-София са започнали работа по учредяване на съвместното търговско дружество.

Припомняме, че от ЦСКА изпратиха писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова с искане за ускоряване на процедурите по издаването на визата.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...