ДАНС: Установена е финансова схема, която застрашава националната сигурност - 24novini.bg

ДАНС: Установена е финансова схема, която застрашава националната сигурност

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев беше изслушен в Народното събрание. Председателят на ДАНС Димитър Георгиев беше изслушен в Народното събрание. Архив
11.09.2019 | 12:20
(0 гласа)

"Установена е финансова схема за пране на пари, чрез която са се превеждали пари от руски гражданин, който е ръководител на организацията "Двуглав орел". Средствата са били за финансиране на мероприятия, които застрашават националната сигурност на България", заяви председателят на ДАНС Димитър Георгиев по време на изслушване в Народното събрание във връзка с Николай Малинов, който е обвинен в шпионаж в полза на Русия. 

 

 

По думите на Георгиев

Николай Малинов, който е председател на Национално движение "Русофили", е изготвил докладна записка на руски език, в която пише, че България трябва да промени геополитическата си ориентация и да премине към проект "България". 

За промяната на геополитическата ориентация на страната са планирани редица мероприятия, за които е трябвало финансиране, което е щяло да дойде от придобиване на активи за над половин милиард евро. 

Активите е трябвало да се придобият безвъзмездно от Константин Малофеев. 

Председателят на ДАНС беше изслушан от народните представители, след като председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова поиска той и вътрешният министър Младен Маринов да дадат информация по случая поради голям обществен интерес.

Припомняме, че вчера главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че Николай Малинов е обвинен в шпионаж в полза на Русия и е освободен под парична гаранция от 50 хил. лева и забрана за напускане на страната.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...