Столична община пусна е-тротинетки под наем за 20 лв/час - 24novini.bg

Столична община пусна е-тротинетки под наем за 20 лв/час

Тротинетките "Лайм" вече са в столицата и са паркирани на обособените места. Наемането им обаче излиза скъпо. Тротинетките "Лайм" вече са в столицата и са паркирани на обособените места. Наемането им обаче излиза скъпо. Фейсбук групата "Забелязано в София"
22.08.2019 | 12:57
(0 гласа)

От днес се открива нова услуга в София, която се предлага от частници, но със съдействието на ЦГМ и Столична община, а именно обществени електрически тротинетки под наем за 20 лева на час. 

 

 

Днес в София на ъгъла на ул. "Париж" и ул. "Дондуков" столичният кмет Йорданка Фандъкова и представители на компанията, която предоставя услугата ще разяснят за новия начин на предвижване в града, съобщиха от Столичната община. 

Услугата ще се предостави от американската компания "Лайм", а цената за наемане на час достига 20 лева.

За използването на тротинетка, първо трябва да се отключи, което струва 1,50 лв. След това се начисляват по 0,30 лв. на минута, което прави 18 лева на час.

Така за един час използване на тротинетката цената е 19,50 лева.

Само за сравнение, за 24 часа автомобилите под наем "Спарк" излизат 67 лева или 2,80 лева на час. 

Потребители във Фейсбук, които вече са използвали услугата казват, че наемането на тротинетка излиза твърде скъпо и предпочитата да използват алтернативни варианти. 

Мярката с въвеждането на електрическите тротинетки в столицата е част от стратегията на Столична община за по-чист въздух, като се намали трафикът,

който се смята за един от най-големите източници на фини прахови частици. 

Тъй като опитът на други държави сочи, че нерегламентираното паркиране на тротинетките затруднява пешеходците и другите участници в движението, от общинските фирми "Зелена София", "Софпроект" и Центъра за градска мобилност са поели инициативата д асе обособят места за безплатно паркиране на велосипеди, мотопеди и тротинетки.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...