Боби Михайлов: Борисов се грижи за цялата държава, включително футбола - 24novini.bg

Боби Михайлов: Борисов се грижи за цялата държава, включително футбола

08.07.2019 | 15:00
(0 гласа)

След срещата на премиера Борисов с президента на БФС Борислав Михайлов и собствениците на три от най-големите клубове в страната Георги Домусчиев (Лудогорец), Гриша Ганчев (ЦСКА) и Васил Божков (Левски), стана ясно, че конфликт с телевизионните правата няма и е постигнато разбирателство да не бъдат притискани съдиите.

 

На срещата присъстваха още главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Младен Маринов.

"Чувал съм и аз, че има някакъв натиск върху съдиите. Живеем в една и съща държава, нали така? Но съм си дал телефона на всички. А никой не ми е звънял за нищо. Инициативата за днешната среща беше на премиера Борисов. Той се грижи за цялата държава, част от която е и футболът ни. Опитва да помага, за да не се стига до наказания, като това с футболните хулигани", каза Борислав Михайлов след като излезе от кабинета на Борисов.

Той допълни, че “според КЗК, няма конфликт на интереси за тв правата".

"Стиснахме си ръцете за феърплей. Разбрахме се да не се притискат съдиите”, каза още шефът на БФС.

Министър Маринов заяви, че ще направи всичко възможно да не се купуват мачове. 

"Поведението на агитките е функция на това, което се случва в отборите, на самия терен и в отношенията между собствениците на клубовете. Важно е да има феърплей. Важното е да няма напрежение, което да рефлектира към поведението на агитките и върху качеството на спорта. Присъствах като заинтересован от обществения ред, как ще се държат агитките. Нашият фокус ще бъде върху това да не се допуска купуване на мачове, натиск върху длъжностни лица". 

"Премиерът искаше да начертаем план, да говорим концептуално и да не се стига до напрежение. Целта на срещата беше да има феърплей през следващото първенство", коментира още Младен Маринов. 

Борисов извика шефовете във футбола на спешна среща заради обвинения срещу Кирил Домусчиев в конфликт на интереси, тъй като телевизията му - Нова ТВ има правата за излъчване на първенството. От клубовете се опасяваха, че ще се предпочитат мачове на Лудогорец, което би ощетило останалите. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...