СГС спря делото на Мартин Петров за източените пари - 24novini.bg

СГС спря делото на Мартин Петров за източените пари

Делото на Мартин Петров за 4 млн. забуксува Делото на Мартин Петров за 4 млн. забуксува
04.07.2019 | 23:30
(0 гласа)

Софийският градски съд (СГС) спря гражданското дело, което футболистът Мартин Петров заведе срещу УниКредит Булбанк, за източени от сметката му пари.

С

ъдията по делото посочва, че липсват документи за около 450 банкови операции като една част са в прокуратурата, а друга са били унищожени. От банката също твърдят, че нямат копия, въпреки задължението си да пазят подобни документи 5 години.

Съдия Стефан Кюркчиев спря делото до приключване на разследването на прокуратурата, за да може съдът да получи доказателствата.

Петров заведе дело срещу банката за изчезнали близо 4 млн. лева от сметката му. Той бил заблуден от служителка на банката, която прехвърлила пари от сметката му в други и 10 месеца след уволнението си продължавала да твърди, че все още работи там.

Футболистът установил измамата и липсата на средства през 2017 година, подал сигнал в прокуратурата, която започнала разследване, но все още не е ясно на какъв етап е то.

 

Адвокатите на Петров смятат, че той е станал жертва на организирана престъпна група, тъй като няма как уволнена служителка да извърши трансакциите без знанието на служиели от по-високите нива в банката.

Адвокатите на Петров могат да обжалват решението пред Софийски апелативен съд, но не е ясно какможе да се води то без доказателства. Ако не го направят, делото може да стартира, ако прокуратурата предостави документите на съда.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...