Съдът пусна Иванчева и Петрова под домашен арест - 24novini.bg

Съдът пусна Иванчева и Петрова под домашен арест

Иванчева и Петрова бяха пуснати под домашен арест от затвора, така реши Апелативният съд Иванчева и Петрова бяха пуснати под домашен арест от затвора, така реши Апелативният съд
08.05.2019 | 14:28
(0 гласа)

На днешното си заседания съставът на Апелативния специализиран съд пусна под домашен арест отстранената кметица на „Младост” Десислава Иванчева. Тя беше осъдена на 20 г. затвор за искане на подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, като сега тя обжалва присъдата си. До момента Иванчева беше в болницата за изследвания. Днес тя смени адвоката си Марин Марковски с нов - Николай Хаджигенов.

От Сливенския затвор беше пусната и заместничката на Иванчева – Биляна Петрова,

на която беше вдигнат и запорът на една банкова сметка, по която детето ѝ получава стипендия от Френската гимназия.

Петрова беше докарана от затвора в Сливев в ареста в София и поиска да бъде пусната за болнично лечение, поради влошено психичиеско и физическо здраве.

Мотивите на съда да освободи от ареста двете са, че няма риск да се укрият и че не бива мярката за неотклонение да се превръща в предварително изтърпяване на присъдата.

Решението не подлежи на обжалване.

Иванчева, която твърди, че е жертва на политическа репресия от зрелищния си арест преди година до момента, се кандидатира като независим кандидат за евродепутат. След днешното решение тя вече няма да води кампанията си от съда и ареста, а от дома си. Два инициативни комитета събраха над 5500 валидни подписа за регистрацията на кандидатурата й в ЦИК.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...