Владимир Илиев стана вице световен шампион по биатлон - 24novini.bg

Владимир Илиев стана вице световен шампион по биатлон

Владимир Илиев стана вице световен шампион по биатлон - взе среброто в Швеция Владимир Илиев стана вице световен шампион по биатлон - взе среброто в Швеция biatlon.bg
13.03.2019 | 20:00
(0 гласа)

"Още не мога да осъзная какво постигнах. Знаех, че със само една грешка мога да съм сред първите и затова дадох всичко от себе си. По последната обиколка не ми бяха останали много сили, защото трасето беше тежко". Това каза Владимир Илиев днес пред Евроспорт след като стана вице световен шампион в индивидуалната дисциплина на 20 км на Световното първенство по биатлон.

Шампионатът се провежда в Йостерсунд (Швеция), Илиев грабна сребърния медал. Това е първи медал за мъжкия ни биатлон от подобен форум и е изравнено постижение със сребърния медал на Цветана Кръстева от 1989 г., съобщават спортните анализатори.

Илиев приключи с 19 от 20 свалени мишени и след много добро ски бягане остана на 1 минута, 8 секунди и 7 стотни от победителя Арнд Пайфер, който беше безпогрешен при стрелбата, предаде БГНЕС.

Европейският ни шампион Красимир Анев се нареди на 27-ма позиция с два пропуска. Отлично се представи и Димитър Герджиков, който с втори стартов номер и със само една грешка завърши на 21-ва позиция.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...