Изгониха български треньор от световното по бокс за жени - 24novini.bg

Изгониха български треньор от световното по бокс за жени

Петър Лесов Петър Лесов
19.11.2018 | 21:30
(0 гласа)

Международната федерация по бокс (AИБА) отне акредитацията на треньора Петър Лесов на световното първенство по бокс за жени в Делхи и му забрани достъпа до ъгъла на ринга в залата.

 

Това се случи след днешната загуба на българката Станимира Петрова на осминафиналите от шампионата.

 

Лесов е личен треньор на боксьорката ни и част от щаба на националния отбор. Той хвърли бутилка с вода на ринга, недоволен от съдийсктото решение - 3:2 (29:28, 28:29, 29:28, 28:29, 29:28) в полза на представителката на домакините Соня Чахал, .

"АИБА реши да отнеме акредитацията и следователно правото да стои в ъгъла на ринга на треньора от делегацията на България Петър Лесов... По никакъв начин и при никакви обстоятелства няма да толерираме подобно поведение, което е срещу ценностите и етичния кодекс на федерацията, особено когато става въпрос за треньор", допълват от федерацията", се казва в официалното съобщение на АИБА.

Инцидентът ще бъде разгледан от дисциплинарната комисия на AIBA, която ще реши какви санкции да наложи на олимпийския шампион от Москва 1980.

Станимира също избухна срещу реферите: Съдиите са корумпирани - резултатът е несправедлив, каза Петрова пред репортерите.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...