Президентът към медиите: Странно е защо мълчахте за ареста на журналистите - 24novini.bg

Президентът към медиите: Странно е защо мълчахте за ареста на журналистите

15.09.2018 | 15:00
(0 гласа)

Румен Радев към медии: „Странно е да ми задавате този въпрос (за арестуваните журналисти) след случая, по който вие удобно мълчахте“

 

 

Така отговори на журналистически въпроси президенът Румен Радев, помолен да коментира в Казанлък ареста на журанлисти от "Биволъ" и румънския разследващ сайт - Димитър Стоянов и Атила Биро.

На въпрос за "Радомир Гейт", при който бяха арестувани журналистите заради подадения от тях сигнал, че близка до ГЕРБ фирма гори документи за корупция на радомирска поляна, Радев отвърна, че намира за озадачаващо мълчанието на медиите у нас по случая, "който вече ни прослави по страниците на световния печат".

 

"У нас някак си се превърна в норма погазването на закона, а когато някой го спазва, вие ме питате защо. Аз мисля, че това вече е диагноза за нашата демокрация. Няма как да подпиша указ, при положение че няма съгласуване, което законът изисква за всеки проект на акт, който съдържа предложение за указ”, отговори Радев на въпрос кога ще освободи с указ главния секретар Младен Маринов, за да стане той министър на МВР.

"Законът трябва да се спазва на най-високо ниво, ако искаме да се спазва и по-надолу", категоричен беше Румен Радев.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...